6.8 C
Skopje
четврток, октомври 21, 2021

Секоја чест: Обнова на главна водоводна мрежа е дел од програмата на Д-р Сашко Николов

Обнова на главна водоводна мрежа е дел од програмата на Д-р Сашко Николов.

По приклучувањето на системот за водоснабдување ХС „Злетовица“, градот го реши проблемот со обезбедување доволни количества квалитетна вода за пиење за подолг
временски период. Но останува проблемот со дистрибуцијата на водата за пиење од филтер-станицата до домовите на штипјани. Имено, сè почести се дефектите на
водоводната мрежа предизвикани од пукањето на цевките, до што доаѓа поради нивна дотраеност, при што цели делови од градот остануваат без вода подолг временски
период.

Единствено решение е замена на дотраените цевки со нови, што поради обемноста и комплексноста ќе се врши на неколку фази.

Вредност на овој проект е 5 милиони евра.


Обнова на главна водоводна мрежа е дел од програмата на Д-р Сашко Николов.

По приклучувањето на системот за водоснабдување ХС „Злетовица“, градот го реши проблемот со обезбедување доволни количества квалитетна вода за пиење за подолг
временски период. Но останува проблемот со дистрибуцијата на водата за пиење од филтер-станицата до домовите на штипјани. Имено, сè почести се дефектите на
водоводната мрежа предизвикани од пукањето на цевките, до што доаѓа поради нивна дотраеност, при што цели делови од градот остануваат без вода подолг временски
период.

Единствено решение е замена на дотраените цевки со нови, што поради обемноста и комплексноста ќе се врши на неколку фази.

Вредност на овој проект е 5 милиони евра.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...
- Advertisement -

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...
error: Content is protected !!