9.8 C
Skopje
четврток, октомври 21, 2021

Николов од Штип: Се бориме против загадувањето, обезбедивме пари за енергетско-ефикасни фасади и инвертери

Четири години ги видовме сите проблеми на граѓаните и ги ставивме во програмата за Штип да биде модерен и европски град, ние градевме градинки, улици и патишта, ние решивме деценсиски проблеми со водоводите и канализацијата, а тие ветуваат помош само за богатите во викендиците, за популизам и гласови. Од овој плоштад со име „Слобода“ ниту се плашам ниту ќе се плашам во секое време ќе дојдам на дебата, рече досегашниот и кандидат за иден градоначалник на Штип, Сашко Николов.

-Јас вечерва ќе зборувам за проектите кои ги реализиравме и проблемите кои ги решивме по 11 годишното тероризирање на општината од страна на ВМРО-ДПМНЕ. Ние градевме градинки, улици и патишта, ние решивме деценсиски проблеми со водоводите и канализацијата, а тие ветуваат помош само за богатите во викендиците, за популизам и гласови. Од овој плоштад со име „Слобода“ ниту се плашам ниту ќе се плашам во секое време ќе дојдам на дебата, порача тој.

Тој го коментираше критикувањето од опозицијата дека ништо не било направено, но сепак реализираните прокети говорат само за себе.

-Господа од опозицијата времето за договарање во четири очи заврши, сега се работи по закон и ние нема да дозволиме да се врати времето на договарање тендери и вработуваа. Токму затоа сега имаме пресуди и спорови по судовите кои не чинат три ипол милиони евра поради неправилнот работење на општинскио буџет на Штип.  Ги лажат вработените по институциите дека кога ќе дојделе на власт ќе било „лабаво“, рече Николов.

Тој потсети дека општинаската администрација и СДСМ веќе имаат проект и решение за промена на водоводните цевки.

– Браната на реката Отиња веќе се гради, тротоарите, затворен базен, почнавме да градиме западна трибина, како и источната за во наредниот период да може гордо да ја следиме „Брегалница“ на нашиот стадион, преку системот Злетовица имаме питка вода за пиење, со помош на европските фондови и Владата на Македонија. Го решаваме и сообраќајниот метеж, затоа ќе правиме Обиколница која ќе го растерети градот. Веќе обезбедивме фондови за енергетско ефикасни фасади, клима инверетери и ќе го решиме проблемот со загадувањето, а дрвокрадците ќе немаат кому да продаваат дрва. Посебна комерцијална зона со молови, спортски сегменти, како и стопанствена индустриска зона, рече тој.


Четири години ги видовме сите проблеми на граѓаните и ги ставивме во програмата за Штип да биде модерен и европски град, ние градевме градинки, улици и патишта, ние решивме деценсиски проблеми со водоводите и канализацијата, а тие ветуваат помош само за богатите во викендиците, за популизам и гласови. Од овој плоштад со име „Слобода“ ниту се плашам ниту ќе се плашам во секое време ќе дојдам на дебата, рече досегашниот и кандидат за иден градоначалник на Штип, Сашко Николов.

-Јас вечерва ќе зборувам за проектите кои ги реализиравме и проблемите кои ги решивме по 11 годишното тероризирање на општината од страна на ВМРО-ДПМНЕ. Ние градевме градинки, улици и патишта, ние решивме деценсиски проблеми со водоводите и канализацијата, а тие ветуваат помош само за богатите во викендиците, за популизам и гласови. Од овој плоштад со име „Слобода“ ниту се плашам ниту ќе се плашам во секое време ќе дојдам на дебата, порача тој.

Тој го коментираше критикувањето од опозицијата дека ништо не било направено, но сепак реализираните прокети говорат само за себе.

-Господа од опозицијата времето за договарање во четири очи заврши, сега се работи по закон и ние нема да дозволиме да се врати времето на договарање тендери и вработуваа. Токму затоа сега имаме пресуди и спорови по судовите кои не чинат три ипол милиони евра поради неправилнот работење на општинскио буџет на Штип.  Ги лажат вработените по институциите дека кога ќе дојделе на власт ќе било „лабаво“, рече Николов.

Тој потсети дека општинаската администрација и СДСМ веќе имаат проект и решение за промена на водоводните цевки.

– Браната на реката Отиња веќе се гради, тротоарите, затворен базен, почнавме да градиме западна трибина, како и источната за во наредниот период да може гордо да ја следиме „Брегалница“ на нашиот стадион, преку системот Злетовица имаме питка вода за пиење, со помош на европските фондови и Владата на Македонија. Го решаваме и сообраќајниот метеж, затоа ќе правиме Обиколница која ќе го растерети градот. Веќе обезбедивме фондови за енергетско ефикасни фасади, клима инверетери и ќе го решиме проблемот со загадувањето, а дрвокрадците ќе немаат кому да продаваат дрва. Посебна комерцијална зона со молови, спортски сегменти, како и стопанствена индустриска зона, рече тој.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...
- Advertisement -

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...
error: Content is protected !!