25.8 C
Skopje
понеделник, септември 27, 2021

Нa вeтeринaр однеле пoвредeн инсeкт – тoj нaпрaвил дeлo koe ги збунило сите

Еден лекар од Тајланд неодамна на својот ,,Фејсбук” профил сподели фотографија со несекојдневен пациент – инсект кој го пронашол прегазен на пат.

Тану Лимпатанавник бил во својата ветеринарска ординација, во моментот кога непознат маж влегол во неа држејќи го инсектот во рака. Тој кажал како некој случајно го прегазил инсектот, а лекарот не можел да одбие да го лечи, па прифатил бесплатно да го лечи, а со тоа да го спаси животот на инсектот.

– ,,Мојот итен случај од вчера: Некој го прегазил инсектот кој лежеше на патот. Во тој момент поминал еден љубезен човек и кога го видел, побрзал да го донесе во ветеринарната болница. Сега шансите за да преживее инсектот се 50:50.
Ова не е шега! Тоа покажува на емпатија и сожалување со секое суштество, секој живот е драгоцен.
Би сакал да има повеќе вакви луѓе на светот, љубезноста го одржува светот – напишал ветеринарот на својот ,,Фејсбук” профил.

Тој признал дека првпат лечи инсект, но дека успеал да го совлада предизвикот. Тој му дозволил на човекот да се погрижи за инсектот. Не е наплатено лекувањето, изјавил доктор Тану.

Оваа негова објава за многу кратко време станала вирална.
Извор: ,,Srbijadanas


Еден лекар од Тајланд неодамна на својот ,,Фејсбук” профил сподели фотографија со несекојдневен пациент – инсект кој го пронашол прегазен на пат.

Тану Лимпатанавник бил во својата ветеринарска ординација, во моментот кога непознат маж влегол во неа држејќи го инсектот во рака. Тој кажал како некој случајно го прегазил инсектот, а лекарот не можел да одбие да го лечи, па прифатил бесплатно да го лечи, а со тоа да го спаси животот на инсектот.

– ,,Мојот итен случај од вчера: Некој го прегазил инсектот кој лежеше на патот. Во тој момент поминал еден љубезен човек и кога го видел, побрзал да го донесе во ветеринарната болница. Сега шансите за да преживее инсектот се 50:50.
Ова не е шега! Тоа покажува на емпатија и сожалување со секое суштество, секој живот е драгоцен.
Би сакал да има повеќе вакви луѓе на светот, љубезноста го одржува светот – напишал ветеринарот на својот ,,Фејсбук” профил.

Тој признал дека првпат лечи инсект, но дека успеал да го совлада предизвикот. Тој му дозволил на човекот да се погрижи за инсектот. Не е наплатено лекувањето, изјавил доктор Тану.

Оваа негова објава за многу кратко време станала вирална.
Извор: ,,Srbijadanas


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...
- Advertisement -

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...
error: Content is protected !!