25.8 C
Skopje
понеделник, септември 27, 2021

Максим молчеше, па порача: КОНЕЧНО – смогнаа сила

Фејсбук статус на градоначалникот на СДСМ, Максим Димитриевски:

Вчера Собранието со консензус ја усвои Резолуцијата за утврдување на државните позиции во контекст на блокадите на европските интеграции.

– Конечно Македонците смогнаа сила да се обединат но воедно бевме разбрани и од другите етнички заедници и подржани во настојувањата за сочувување на нашата етно генеза.

Благодарен сум и среќен поради ваквата одлука на Парламентот.

На 28.11.2020г. го искажав мојот став по оваа прашање, иако генерално наидов на поддршка кај граѓаните имаше и критики од поединци и интересни групи кои ме осудуваа за таквите мои ставови изнесени во јавноста а воедно и се оградуваа.

Денеска сум уште повеќе уверен дека без разлика на политиката и како таа се практикува, сите сме обединети во процесот нашата држава да напредува и да се интегрира на еден достоинствен начин негувајќи ги етничките чувства на сите но и во рамки на проектот ОТВОРЕН БАЛКАН да се здружиме сите и да направиме многу повеќе заедно и обединети за себе самите бидејќи ние сме Македонци но воедно сите во очите на светот а и дома сме и Балканци.Фејсбук статус на градоначалникот на СДСМ, Максим Димитриевски:

Вчера Собранието со консензус ја усвои Резолуцијата за утврдување на државните позиции во контекст на блокадите на европските интеграции.

– Конечно Македонците смогнаа сила да се обединат но воедно бевме разбрани и од другите етнички заедници и подржани во настојувањата за сочувување на нашата етно генеза.

Благодарен сум и среќен поради ваквата одлука на Парламентот.

На 28.11.2020г. го искажав мојот став по оваа прашање, иако генерално наидов на поддршка кај граѓаните имаше и критики од поединци и интересни групи кои ме осудуваа за таквите мои ставови изнесени во јавноста а воедно и се оградуваа.

Денеска сум уште повеќе уверен дека без разлика на политиката и како таа се практикува, сите сме обединети во процесот нашата држава да напредува и да се интегрира на еден достоинствен начин негувајќи ги етничките чувства на сите но и во рамки на проектот ОТВОРЕН БАЛКАН да се здружиме сите и да направиме многу повеќе заедно и обединети за себе самите бидејќи ние сме Македонци но воедно сите во очите на светот а и дома сме и Балканци.ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...
- Advertisement -

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...
error: Content is protected !!