6.8 C
Skopje
четврток, октомври 21, 2021

Лукароски: Власта е таа што го спаси судството од канџите на Мијалков

На фејсбуков и во некои медиуми прочитав коментари во коишто ја критикуваат власта затоа што се фалела дека ја вратила правдата во МК, а судството било независно и не зависело од власта…

Она што ми е најинтересно, а истовремено и ме вади од такт, е тоа што критиките доаѓаат од ИСТИТЕ луѓе и „експерти“ што досега го критикуваа СДСМ затоа што не ја вратила правдата во МК… Па нели независно е судството? Нели ништо не зависело од власта?

Или битно е само да се лае по власта, а критериумите ќе ги ‘тегнеме’ небаре се пластелин?
Вистината е една… Од власта не зависат судските пресуди, но власта е таа што создава услови за независно судство… Власта е таа што го спаси судството од мијалкови канџи…
Тоа и ‘лајачите’ го знаат, ама ќе си продолжат тие и натаму со нивното лаење!

ФБ статус на Ацо Лукароски


На фејсбуков и во некои медиуми прочитав коментари во коишто ја критикуваат власта затоа што се фалела дека ја вратила правдата во МК, а судството било независно и не зависело од власта…

Она што ми е најинтересно, а истовремено и ме вади од такт, е тоа што критиките доаѓаат од ИСТИТЕ луѓе и „експерти“ што досега го критикуваа СДСМ затоа што не ја вратила правдата во МК… Па нели независно е судството? Нели ништо не зависело од власта?

Или битно е само да се лае по власта, а критериумите ќе ги ‘тегнеме’ небаре се пластелин?
Вистината е една… Од власта не зависат судските пресуди, но власта е таа што создава услови за независно судство… Власта е таа што го спаси судството од мијалкови канџи…
Тоа и ‘лајачите’ го знаат, ама ќе си продолжат тие и натаму со нивното лаење!

ФБ статус на Ацо Лукароски


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...
- Advertisement -

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...
error: Content is protected !!