30.8 C
Skopje
понеделник, септември 27, 2021

Илиевски се приклучи на кампањата: Заокружи НЕ за насилство врз жените во политиката

Кандидатот за градоначалник во Куманово од редовите на СДСМ, Оливер Илиевски денес се приклчи на кампањата „Заокружи НЕ за насилство врз жените во политиката”. Тој на својот Фејсбук профил напиша:

Пред Жена борец или споменик на Горда Македонка, со задоволство се приклучувам на кампањата „Заокружи НЕ за насилство врз жените во политиката”, на Национален Демократски Институт NDI North Macedonia.

СДСМ е предводник на концептот 50-50 на застапници на жените во политиката, не како бројка, туку како суштина, како квалитет. Затоа, листата на советници на СДСМ предводена од Атина Мургашанска е составена од мнозинство жени.

На ваша страна сум, заедно со мојата пријателка и соборка Атина до целосна еднаквост, за целосно спроведување на Истанбулската конвенција и за повеќе жени на раководни позиции!

Со моќен Форум на жени СДСМ Куманово до моќна Општина Куманово!Кандидатот за градоначалник во Куманово од редовите на СДСМ, Оливер Илиевски денес се приклчи на кампањата „Заокружи НЕ за насилство врз жените во политиката”. Тој на својот Фејсбук профил напиша:

Пред Жена борец или споменик на Горда Македонка, со задоволство се приклучувам на кампањата „Заокружи НЕ за насилство врз жените во политиката”, на Национален Демократски Институт NDI North Macedonia.

СДСМ е предводник на концептот 50-50 на застапници на жените во политиката, не како бројка, туку како суштина, како квалитет. Затоа, листата на советници на СДСМ предводена од Атина Мургашанска е составена од мнозинство жени.

На ваша страна сум, заедно со мојата пријателка и соборка Атина до целосна еднаквост, за целосно спроведување на Истанбулската конвенција и за повеќе жени на раководни позиции!

Со моќен Форум на жени СДСМ Куманово до моќна Општина Куманово!ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...
- Advertisement -

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...
error: Content is protected !!