6.8 C
Skopje
четврток, октомври 21, 2021

Илиевски на Канал 5: Дел од буџетот ќе го насочиме кон невладиниот сектор со акцент на здруженијата чија примарна дејност е работењето со лицата со попреченост

Од зголемениот буџет на општина Куманово, средствата ќе ги насочиме во невладиниот сектор, а приоритет ќе ставиме на лица со попреченост од ,,Порака наша”- изјави кандидатот за градоначалник Оливер Илиевски во утринската програма на Канал 5 телевизија.

,,Уште во времето кога градоначалник на општина Куманово беше Зоран Дамјановски се формираше здружението ,,Порака наша”, општината им помагаше, а сега ние ќе продолжиме и ќе го надградиме овој центар, како би им олесниле на лицата со попреченост да добијат поубави услови за претстој во овој центар, рече Илиевски и додаде дека се грижат за сите граѓани во општината.

,,Hаправивме проекти и за лица со посебни потреби за да бидат вклучени и тие во општеството, рече Илиевски.


Од зголемениот буџет на општина Куманово, средствата ќе ги насочиме во невладиниот сектор, а приоритет ќе ставиме на лица со попреченост од ,,Порака наша”- изјави кандидатот за градоначалник Оливер Илиевски во утринската програма на Канал 5 телевизија.

,,Уште во времето кога градоначалник на општина Куманово беше Зоран Дамјановски се формираше здружението ,,Порака наша”, општината им помагаше, а сега ние ќе продолжиме и ќе го надградиме овој центар, како би им олесниле на лицата со попреченост да добијат поубави услови за претстој во овој центар, рече Илиевски и додаде дека се грижат за сите граѓани во општината.

,,Hаправивме проекти и за лица со посебни потреби за да бидат вклучени и тие во општеството, рече Илиевски.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...
- Advertisement -

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...
error: Content is protected !!