25.8 C
Skopje
понеделник, септември 27, 2021

Заев со коментар за потегот на Максим: Кажа и кој ќе победи во Куманово

Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев денеска ја појасни одлуката на партијата да го исклучи Максим Димитриевски, актуелниот градоначалник на Куманово, повикувајќи се на Статутот на партијата.

– Кога ќе тргнете против СДСМ, кога ќе се спротивставите на СДСМ, не може да бидете член на СДСМ – рече Заев. – Во Куманово ќе победи тој што 30 години победува, а тоа е Социјалдемократскиот сојуз – додаде лидеорт на СДСМ Зоран Заев.

Според Заев, неговата одлука да не ја дочека одлуката на СДСМ, туку преурането да оди како независен кандидат, придонела за ваквата одлука на партијата.

Димитриевски смета дека неговото ислучување не е легитимно бидејќи не е согласно статутот на СДСМ.

Претходно тој соопшти дека ќе настапи на локалните избори како независен кандидат, по сознанија дека нема да ја добие поддршката од СДСМ. Вчера, СДСМ соопшти дека за градоначалник во Куманово го кандидира Оливер Илиевски.


Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев денеска ја појасни одлуката на партијата да го исклучи Максим Димитриевски, актуелниот градоначалник на Куманово, повикувајќи се на Статутот на партијата.

– Кога ќе тргнете против СДСМ, кога ќе се спротивставите на СДСМ, не може да бидете член на СДСМ – рече Заев. – Во Куманово ќе победи тој што 30 години победува, а тоа е Социјалдемократскиот сојуз – додаде лидеорт на СДСМ Зоран Заев.

Според Заев, неговата одлука да не ја дочека одлуката на СДСМ, туку преурането да оди како независен кандидат, придонела за ваквата одлука на партијата.

Димитриевски смета дека неговото ислучување не е легитимно бидејќи не е согласно статутот на СДСМ.

Претходно тој соопшти дека ќе настапи на локалните избори како независен кандидат, по сознанија дека нема да ја добие поддршката од СДСМ. Вчера, СДСМ соопшти дека за градоначалник во Куманово го кандидира Оливер Илиевски.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...
- Advertisement -

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...
error: Content is protected !!