9.8 C
Skopje
четврток, октомври 21, 2021

Заев од Штип: Целиот исток е поврзан преку патишта, ќе продолжиме да го поврзуваме регионот

Штип е центарот на текстилна индустрија, но денеска е бренд за облека што ја извезуваме во Европа и светот и ќе продолжи да се развива, порача претседателот на СДСМ Зоран Заев на партиската трибина во градот. Тој кажа дека секој ден се покажува дека се може се подобро и на 17 Октомври ќе се потврдиме чекорот на напредокот.

-Ќе победи резултатот од работата и посветеноста во Штип. Штип е во сигурни раце како што и заслужува и живее во поквалитетни услови. Штип е на прав пат исто како и државата, а прогресот во континуитет мора да продолжи. Здравствените услови во Клиничката болница се унапредени, поради новата апаратура, а за само четири години имаме изградено над 30 здравствени установи и со зголемувањето на платите на медицинскиот персонал се доближивме до европските стандарди, рече Заев.

Тој додаде дека се работело вредно и напорно и таа силна динамика е неопходно да продолжи. 

-Штип го отворивме како пупка со конекциите до главниот град и останатите градови. Се пушти автопатот до Скопје, се работи на патот до Радовиш. Се гради патот до Крупиште и го поврзавме целиот исток. Изградивме комплетна поврзаност до Пробиштип, преку експресни и магистрални патишта и во истокот толку не се градело, потсети Заев, потсетувајќи дека се реализирани над седум илјади проекти на локално ниво.


Штип е центарот на текстилна индустрија, но денеска е бренд за облека што ја извезуваме во Европа и светот и ќе продолжи да се развива, порача претседателот на СДСМ Зоран Заев на партиската трибина во градот. Тој кажа дека секој ден се покажува дека се може се подобро и на 17 Октомври ќе се потврдиме чекорот на напредокот.

-Ќе победи резултатот од работата и посветеноста во Штип. Штип е во сигурни раце како што и заслужува и живее во поквалитетни услови. Штип е на прав пат исто како и државата, а прогресот во континуитет мора да продолжи. Здравствените услови во Клиничката болница се унапредени, поради новата апаратура, а за само четири години имаме изградено над 30 здравствени установи и со зголемувањето на платите на медицинскиот персонал се доближивме до европските стандарди, рече Заев.

Тој додаде дека се работело вредно и напорно и таа силна динамика е неопходно да продолжи. 

-Штип го отворивме како пупка со конекциите до главниот град и останатите градови. Се пушти автопатот до Скопје, се работи на патот до Радовиш. Се гради патот до Крупиште и го поврзавме целиот исток. Изградивме комплетна поврзаност до Пробиштип, преку експресни и магистрални патишта и во истокот толку не се градело, потсети Заев, потсетувајќи дека се реализирани над седум илјади проекти на локално ниво.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...
- Advertisement -

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...
error: Content is protected !!