25.8 C
Skopje
понеделник, септември 27, 2021

Во најава голем СПЕКТКЛ – Макфест како никогаш досега

Градоначалникот на Штип со обраќање до јавноста:

Во името на сите штипјани и љубители на убава музика сакам да им се заблагодарам на сите што посветено работеа на подготовките за да го организираме 36-тото издание на Макфест во едно вакво време.

Во петок и сабота со нашето присуство ќе создадеме шареноликаст што ќе ја разбие монотонијата коja ни ја наметна коронавирусот и истовремено ќе покажеме на јавноста дека постои начин како да се забавуваме а сепак да бидеме заштитени.

Фестивалот се одржува според стандардите и протоколите за заштита на здравјето на граѓаните кои ги предлага Комисијата за заразни болести.

За сите гости на Макфест 2021 предвидени се бројни изненадувања и искрено се надевам дека фестивалот со кој пораснавме ќе биде почетокот на крајот на пандемијата.


Градоначалникот на Штип со обраќање до јавноста:

Во името на сите штипјани и љубители на убава музика сакам да им се заблагодарам на сите што посветено работеа на подготовките за да го организираме 36-тото издание на Макфест во едно вакво време.

Во петок и сабота со нашето присуство ќе создадеме шареноликаст што ќе ја разбие монотонијата коja ни ја наметна коронавирусот и истовремено ќе покажеме на јавноста дека постои начин како да се забавуваме а сепак да бидеме заштитени.

Фестивалот се одржува според стандардите и протоколите за заштита на здравјето на граѓаните кои ги предлага Комисијата за заразни болести.

За сите гости на Макфест 2021 предвидени се бројни изненадувања и искрено се надевам дека фестивалот со кој пораснавме ќе биде почетокот на крајот на пандемијата.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...
- Advertisement -

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Илијев на средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани

Средба со луѓе кои дале придонес во развојот на Кочани, на која разменивме мислења за реализираните проекти во изминативе четири години и идеи за...

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов

ВМРО-ДПМНЕ со лажна анкета во Штип за водство на Иван Јорданов. Анкета направена во "Microsoft Excel" и претставено лажно истражување се шири на социјалните мрежи...

Анастасов – Ладич: Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба

✅ Завршено е поплочувањето на седум улици во Маричанска населба со вкупна должина над 600 метри. ➡️ Општина Пробиштип за овој проект распиша јавна набавка...

Свети Николе добива нова противпожарна станица (ФОТО)

Во полн ек се одвиваат градежните активности околу изградбата на новата противпожарна станица во нашето Свети Николе. Нашата општина за прв пат добива нова, модерна...
error: Content is protected !!