6.8 C
Skopje
четврток, октомври 21, 2021

ТЕСНА ТРКА ЗА КУМАНОВСКИ ГРАДОНАЧАЛНИК

Со анкетата на Analiticapoll која беше спроведена во периодот 5-12 септември 2021 година, за доверба на кандидатите на локалните избори кои ќе се одржат на 17-ти октомври, резултатите упатуваат на умерено ниво на доверба кон истите.

На репрезентативен примерок од 1086 испитаници- граѓани на Општина Куманово, главните претенденти за доверба меѓу испитаниците (македонци, албанци, роми, власи) се Оливер Илиевски (СДСМ и Коалиција), со 23,7%, Максим Димитриевски (Независен кандидат), со 21,9 % и Тони Михајловски (ВМРО-ДПМНЕ),со 20,6 %.

На анкета, останатите кандидидати, Беким Салиу (Алијанса за Албаницте и Алтернатива), е со 5,2%, Теодора Димитровска (ЛДП и ДОМ), со 3,1 % додека 9,6% не знаат за кого ќе гласаат, 15,9 % од испитаниците одговориле дека нема да гласаат.

Од анкетата јасно се гледа дека „мртва трка“ е во Куманово и дека извесен е вториот круг.Со анкетата на Analiticapoll која беше спроведена во периодот 5-12 септември 2021 година, за доверба на кандидатите на локалните избори кои ќе се одржат на 17-ти октомври, резултатите упатуваат на умерено ниво на доверба кон истите.

На репрезентативен примерок од 1086 испитаници- граѓани на Општина Куманово, главните претенденти за доверба меѓу испитаниците (македонци, албанци, роми, власи) се Оливер Илиевски (СДСМ и Коалиција), со 23,7%, Максим Димитриевски (Независен кандидат), со 21,9 % и Тони Михајловски (ВМРО-ДПМНЕ),со 20,6 %.

На анкета, останатите кандидидати, Беким Салиу (Алијанса за Албаницте и Алтернатива), е со 5,2%, Теодора Димитровска (ЛДП и ДОМ), со 3,1 % додека 9,6% не знаат за кого ќе гласаат, 15,9 % од испитаниците одговориле дека нема да гласаат.

Од анкетата јасно се гледа дека „мртва трка“ е во Куманово и дека извесен е вториот круг.ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...
- Advertisement -

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...
error: Content is protected !!