9.8 C
Skopje
четврток, октомври 21, 2021

Вакцинирањето на деца од 12 до 17 години во земјава ќе започне, еве детали

Вакцинирањето на деца од 12 до 17 години во земјава ќе започне во понеделник и ќе се врши во постојни вакцинални пунктови, а досега пријавени се 1 789.

Најголем број од пријавените деца се за вакцинација во Скопје. Односно, во поликлиниката во „Букурешт“ пријавени се 402, во „Јане Сандански“ 287, во „Чаир 110 и во „Бит Пазар“ 5.

По Скопје, втор град со најмногу пријавени деца за вакцинација е Битола 123, потоа Тетово 112, па Куманово 88, Охрид 84, Велес 79, Прилеп 67, Кавадарци 54, Гостивар 53, Струмица 47, Гевгелија 46, Штип 45, Струга 31, Кичево 30, Неготино 20, Ресен 19, Кочани 17, Вевчани 13, во Берово 11.


Вакцинирањето на деца од 12 до 17 години во земјава ќе започне во понеделник и ќе се врши во постојни вакцинални пунктови, а досега пријавени се 1 789.

Најголем број од пријавените деца се за вакцинација во Скопје. Односно, во поликлиниката во „Букурешт“ пријавени се 402, во „Јане Сандански“ 287, во „Чаир 110 и во „Бит Пазар“ 5.

По Скопје, втор град со најмногу пријавени деца за вакцинација е Битола 123, потоа Тетово 112, па Куманово 88, Охрид 84, Велес 79, Прилеп 67, Кавадарци 54, Гостивар 53, Струмица 47, Гевгелија 46, Штип 45, Струга 31, Кичево 30, Неготино 20, Ресен 19, Кочани 17, Вевчани 13, во Берово 11.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...
- Advertisement -

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ладич кон своите сограѓани од Пробиштип: На крајот, Вие одлучувате, а Вие никогаш не грешите!

Почитувани сограѓани, Вие сте мојот тим и мојот мотив. Вие докажавте дека Пробиштип е исклучителен град. Како и секогаш Вие точно знаете да препознаете „што е...

Николов: Штип нека биде пример за фер и демократски избори

Штип нека биде пример за фер и демократски избори ! Нека биде фер и демократски денешниов ден! Гласањето е граѓанска должност на сите полнолетни граѓани...

СКАНДАЛ: Прекршен изборниот молк во Штип – од страна на носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Носителот на листата на ДПМНЕ во Штип прекршува изборен молк, рекламите на неговиот профил се сеуште активни. Вака ли сакате да водите држава бе...

На последниот ТВ дуел, Сашко Николов му го зададе крајниот удар на Иван Јорданов

На последниот ТВ дуел меѓу Сашко Николов и Иван Јорданов, до израз дојде целата слика за двајцата кандидати. Слободно може да се каже дека...
error: Content is protected !!